Vloertegel met motief

Bent u opzoek naar vloertegels met motief? Wij hebben het grootste en mooiste assortiment motief tegels ook wel patroontegels in ons assortiment. De vloertegel met motief hebben we zowel in cement variant, cementegels als in de keramische variant.

Vloertegel met motief

De motieven verschillen van jaren dertig motief tot jugendstil motieven.

Naast vloertegels met een klassiek motief hebben we ook varianten met abstract motief of modern motief.

Het motief op een cementegels wordt ambachtelijk met pigment cement in mallen gegoten, dit proces om een cement motief te maken stamt van rond 1870 en wordt tegenwoordig vooral in Spanje en India gedaan.

De keramisch variant van de vloertegel met motief wordt met glazuur op de tegel getekend, dit heeft als voordeel dat het onderhoudsvrije motieftegels zijn.

Neem gerust een kijkje en stuur ons een berichtje mocht je graag advies ontvangen of hulp bij het kiezen.

Op patroontegelwinkel.nl kunt u verschillende vloertegels vinden. Wij verkopen zowel de originele handgemaakte cementtegels als de praktische keramische variant.

Om de keuze iets makkelijker te maken kan je uit verschillende stijlen en lijnen kiezen.

De Paris lijn, klassiek.

De Epoque lijn zijn reproducties van de vloertegel met motief die veelal in Parijs toegepast zijn. De motieven vind je allemaal terug in de binnenstad van Parijs.

Keramische Patroontegel Papillon | Patroontegelwinkel.nl

Keramische Patroontegel Papillon | Patroontegelwinkel.nl

Modern en abstract, Maori

Moderne abstracte motieven vind je terug in onze Maori motief tegels. Een aantal van deze tegels kun je in verschillende motieven leggen en met het combineren van verschillende tegels zijn de mogelijkheden eindeloos.

Hexagonaal

Het mooie van zeshoekige motief tegels is dat door de vorm 3 verschillende motieven op 1 vloer door 1 tegel mogelijk is. De zeshoekige motieftegels zijn er in verschillende motieven maar ook in bijpassende effen varianten.

Keramische rand en hoektegels

Met de bijpassende keramische hoek en rand tegels creëer je prachtige vloeren en kun je op een fraaie manier combineren. Vaak zie je in oude huizen zo’n rand langs de wand of in het midden van een ruimte. Met de randen kun je bijvoorbeeld ook een mooie afscheiding maken tussen de motieven en een effen gedeelte. Per motieftegel geven we aan welke randen er goed bij passen.

Effen tegels

Om wat meer rust in ene motief vloer te brengen kan het soms mooi zijn te combineren met effen tegels. Bij de verschillende lijnen in onze winkel hebben we passende effen tegels. Bij de keramische motieftegels geven we al aan welke effen tegels er goed bij passen.

Patchwork

Leuke vrolijke of vintage patchwork motieftegels voor mensen die durven! Van verschillende lijnen hebben we mix vloeren met authentieke en verschillende tegeltjes.

Cementtegels

Voor de meest natuurlijke en warme motief vloertegels gebruik je originele ambachtelijke motieftegels. Deze tegels zijn ecologisch verantwoord, onder goede arbeidsomstandigheden handgemaakt en in vele moderne en klassieke motieven bij ons te verkrijgen.

MAR-8181-1 elv5 dusk1 elv3 MAR-8193-2

Naast de motiefvloeren kunt u ook effen tegels bij ons vinden en speciale hoek en rand tegels om de motiefvloeren te omranden.