Portugese tegels

Portugese tegels

Bent u op zoek naar Portugese tegels? Wij hebben een groot assortiment Portugese tegels ook wel patroontegels genoemd in ons assortiment. De vloertegel met motief hebben we zowel in cement variant, cementegels als in de keramische variant.

De patronen verschillen van jaren dertig motief tot jugendstil patronen.

Estelle

Naast Portugese tegels met een klassiek motief hebben we ook varianten met abstract motief of modern patroon.

Het patroon op een cementegels wordt ambachtelijk met pigment cement in mallen gegoten, dit proces om een cement patroon te maken stamt van rond 1870 en wordt tegenwoordig vooral in Spanje, Portugal en India gedaan.

De keramisch variant van de Portugese tegels wordt met glazuur op de tegel getekend, dit heeft als voordeel dat het onderhoudsvrije Portugese tegels zijn.

Exentrico Polinago/

Neem gerust een kijkje en stuur ons een berichtje mocht je graag advies ontvangen of hulp bij het kiezen.

Op patroontegelwinkel.nl kunt u verschillende vloertegels vinden. Wij verkopen zowel de originele handgemaakte cementtegels als de praktische keramische variant.

Om de keuze iets makkelijker te maken kan je uit verschillende stijlen en lijnen Portugese tegels kiezen.

De Paris lijn, klassiek.

De Paris lijn zijn reproducties van de vloertegel met motief die veelal in Parijs toegepast zijn. De motieven vind je allemaal terug in de binnenstad van Parijs.

Portugese tegels modern en abstract, Maori

Moderne abstracte Portugese tegels vind je terug in onze Marrakesh tegels. Een aantal van deze tegels kun je in verschillende motieven leggen en met het combineren van verschillende tegels zijn de mogelijkheden eindeloos.

Arabesque sky

Hexagonaal

Het mooie van zeshoekige Portugese tegels is dat door de vorm 3 verschillende vormen op 1 vloer door 1 tegel mogelijk is. De zeshoekige tegels zijn er in verschillende patronen maar ook in bijpassende effen varianten. 

Fantasy mix

Keramische rand en hoektegels

Met de bijpassende keramische hoek en rand tegels creëer je prachtige Portugese tegelvloeren en kun je op een fraaie manier combineren. Vaak zie je in oude huizen zo’n rand langs de wand of in het midden van een ruimte. Met de randen kun je bijvoorbeeld ook een mooie afscheiding maken tussen de vormen en een effen gedeelte. Per Portugese tegels geven we aan welke randen er goed bij passen.

Patchwork

Leuke vrolijke of vintage patchwork tegel voor mensen die durven! Van verschillende lijnen hebben we mix vloeren met authentieke en verschillende tegeltjes.

Mix grey

Cementtegels

Voor de meest natuurlijke en warme Portugese tegelvloer gebruik je originele ambachtelijke Portugese cementtegels. Deze tegels zijn ecologisch verantwoord, onder goede arbeidsomstandigheden handgemaakt en in vele moderne en klassieke patronen bij onze zusterwebsite te verkrijgen.