Liggen er al tegels dan sta je voor een keuze; weghakken of over de tegels heen. Voor beide is wat te zeggen, over tegels heen plakken gaat niet altijd maar is makkelijk. Dat laatste vergt wel een speciale voorstrijk en sommige tegelzetters ruwen de tegels op met een slijptol en een steen schijf. Let dan wel op dat je een schijf gebruikt die dwarskrachten op kunnen vangen.

Kom je niet uit met de hoogte, zijn de oude tegels schots en scheef gelegd of zitten er tegels los, dan is het raadzaam om de oude vloer er uit te halen. Soms gaat dat heel makkelijk, soms moet je iedere vierkante centimeter met een jackhammer bewerken. De truck is de tegels zoveel mogelijk heel te laten en met de lijm er nog op er uit te slaan.

Bedenk wel dat je een container neerzet voor het afval als je meer dan 10 vierkante meter gaat verwijderen en bestel een container voor schoon puin. Reken maar mee, vaak is de lijm en de tegel samen 2 centimeter hoog. Je zou dan in theorie 50 vierkante meter in een kubieke meter kwijt kunnen maar zo werkt het niet.reken op een container van 2,5 tot 5 kuub.

Written by Matthijs De Leeuw